Enter your search terms:
Top
 

Rugsėjo 26 – Europos kalbų diena. Švęskime šią dieną kartu!

700 milijonų europiečių iš 46 Europos Tarybos valstybių narių yra skatinami išmokti daugiau kalbų būdami bet kokio amžiaus, mokydamiesi mokykloje arba ne. Tikėdama, kad kalbų mokėjimas yra įrankis siekiant tarpkultūrinio bendradarbiavimo ir supratimo apie mūsų žemyno kultūrinį paveldą,

Europos Taryba skatina daugiakalbystę visoje Europoje. Europos Tarybos iniciatyva Europos kalbų diena – kartu su Europos Komisija – nuo 2001-ųjų metų rugsėjo 26-osios dienos švenčiama kasmet. Šią dieną vyksta ne vienas renginys skirtas Europos kalbų dienai – šiandien 11:00 val Lietuvos respublikos Seimo lankytojų centre atidaryta vaikų ir jaunuolių iliustracijų paroda bei apdovanoti konkurso nugalėtojai.


Mūsų gimnazija bendradarbiauja su Valstybės institcijų kalbų centru. Gimnazijos klasėse vyks kalbų dirbtuvės pavadinimu „Pasimatymas su kalbomis“, kur galėsime pasisvečiuoti pas įvairias kalbas – ir tas kalbas, kurias jau mokame ar kurių mokomės mokykloje, kaip anglų, prancūzų, ir rečiau vartojamas, tokias kaip airių, čekų, danų, graikų, ispanų, italų, kartvelų, kroatų, latvių, suomių, turkų ar vengrų.

Lietuvos Respublikos Seimo lankytojų centre vyks Europos kalbų dienos renginio Protų kovų Europos kalbų labirintas’ 2023 finalas, kur dėl pagrindinio prizo – kelionės į Europos parlamentą –  rungsis aštuonios 16-mečių komandos iš įvairių Lietuvos mokyklų, jų tarpe bus ir Salomėjos Nėries gimnazijos komanda.