Enter your search terms:
Top
 

Turkijoje įvyko pirmasis projekto „The More Variety, The Better Society“ vadovų susitikimas

Rugsėjo 13-17 d. Turkijoje, Eskešechiro mieste vyko pirmasis tarptautinio Erasmus+ projekto „The More Variety, The Better Society“ vadovų susitikimas.

Savaitę trukusių mokymų, užsiėmimų ir ekskursijų metu projekte dalyvaujančių mokyklų atstovai galėjo ne tik susipažinti ir dalintis tarpusavyje patirtimi, tačiau ir išmokti naujų įgūdžių, gilinti įvairias kompetencijas bei susipažinti su Turkijos kultūra. Šio susitikimo pagrindinis tikslas buvo aptarti tolimesnį projekto vykdymą, sklaidą ir suplanuoti kitas veiklas, kurios vyks kitose projekte dalyvausiančiose mokyklose iš Rumunijos, Lenkijos, Italijos ir Lietuvos.

Projektas „The More Variety, The Better Society“ pagrindinį dėmesį skiria mokyklinio amžiaus žmonių integracijai mokyklose. Jo tikslas – atkreipti mokyklų bendruomenių dėmesį į vaikus, atvykusius iš skirtingų valstybių, kad šie ugdymo proceso metu galėtų sėkmingai integruotis į mokyklų ir valstybių bendruomenes.

Mokiniai iš Lietuvos, Lenkijos, Portugalijos, Turkijos, Italijos ir Rumunijos mokyklų kartu mokydamiesi, atlikdami įvairius kūrybinius projektus ir aktyviai leisdami laisvalaikį bus skatinami geriau pažinti vieni kitus, naujas kultūras, religijas, skirtingas tradicijas. Projekte numatytos veiklos leis mokiniams plėsti savo žinias, tobulinti komunikacijos, savidisciplinos ir lyderystės gebėjimus.