Enter your search terms:
Top
 

Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos komanda – projekto „Medijų raštingumas multiplikatoriams 3“ dalyvė

Šių metų lapkričio – gruodžio mėnesiais mūsų gimnazijos komanda dalyvavo Lietuvos vokiečių kalbos mokytojų asociacijos vykdomo projekto „Medijų raštingumas multiplikatoriams 3″ veiklose. Komandą sudarė: istorijos vyresnioji mokytoja Erika Gasiul, vokiečių kalbos mokytoja metodininkė Irina Voitiuk, bei dvi IIC gimnazijos klasės mokinės: Zoriana Vanko, bei Areta Strautnikaitė.

Projektas vykdomas pagal 2015 m. balandžio 16 d. Lietuvos ir Vokietijos užsienio reikalų ministrų susitarimą dėl Lietuvos visuomenės atsparumo propagandai ir išorės grėsmėms stiprinimo. Projektą, tarpininkaujant Vokietijos Federacinės Respublikos ambasadai, iš dalies finansuoja Vokietijos užsienio reikalų ministerija. Šiais metais projekto tema buvo labai aktuali ir įdomi – propaganda, socialiniuose tinkluose skleidžiama dezinformacija ir „fake news“. Projekto dalyviams buvo duota užduotis – paruošti pristatymus duota tema ir kiek įmanoma labiau į tai įtraukti mokyklų bendruomenes.

Mūsų gimnazijos komandai buvo svarbu sužinoti ar mokyklos bendruomenė geba atskirti, kas tai yra propaganda, o kas yra tiesa. Visą savaitę gimnazijoje buvo vykdomos įvairios veiklos: antrų klasių mokiniai kūrė propagandinius pranešimus, buvo vykdomos mokytojų, mokinių apklausos, žaidžiami žaidimai, susiję su dezinformacija, melagienomis.

Apibendrinant visos veiklos rezultatus, buvo sukurtas edukacinis filmukas, kurį komanda pristatė ir pademonstravo gruodžio 17 d. vykusiame baigiamajame projekto renginyje Vilniaus licėjuje. Projekto dalyviams buvo įteikti kvalifikacijos pažymėjimai.